Събития

Кръгла маса на тема „Брулени хълмове? Поглед към Балканите от Пиренеите”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

DSC00267 2Институтът за балканистика с Център по тракология "Проф. Александър Фол", БАН, и Посолството на Кралство Испания в Република България, с подкрепата на Институт Сервантес – София, организираха на 4 юни 2019 г. в зала “Проф. Марин Дринов” на БАН Кръгла маса на тема: „Брулени хълмове? Поглед към Балканите от Пиренеите”. В нея взеха участие трима гости от Испания: Енрике Криадо, дипломат и писател, Мигел Родригес, политолог и директор на списание "Балкания", и Марк Касалс, журналист и експерт по въпросите на Балканите. Модератор на срещата беше журналистът Бойко Василев.

Кръглата маса даде възможност на тримата испански писатели да споделят своите впечатления от живота в България и съседните държави, от културата и традициите на балканските народи. Те дискутираха в по-широк контекст проблемите за стереотипите при срещата с другостта, за предразсъдъците и за отношенията център-периферия.

По време на събитието Енрике Криадо представи своята най-нова книга "Балканският чадър", която предстои да бъде издадена и на български език. Тя е вдъхновена от работата му в София и пътуванията му из Балканите.

Събитието е част от честванията по случай 150-годишнината на Българската академия на науките.

 

4.6.2019 BNT

 

DSC00308 2

DSC00308 2DSC00308 2DSC00308 2

Всички права запазени © 2022 Институт за балканистика с център по тракология към БАН, Уеб агенция Кая Про, София

Търсене